Monday, March 22, 2010

Pesan kakak

"Nak cari teman hidup nih (betul ke topik nih.. tak kisah la) biarlah sekufu.. takde la nanti rasa kekurangan diri bila brsama family.. seeloknya buat la istikharah/solat hajat.. kene rajin2 la wat sokmo.. jgn malas2. apow nih.. pah tgk ore kawen nok kawen etek.. kita nok jodoh tu biarlah berpanjangan...insyaAllah.. contoh dah ada"

ayat last skali tu "contoh dah ada" aku xtau merujuk pd diri die sndiri ke..atau org len..hehe
tu pesanan kakak aku
korg sume siler ingat pesanan tu..sharing is caring kn

biler baca pesanan tu, terasa was2 plak nk kawen
ewahhh..mcm dh ade plan jer?
tidakk tidakkkk...plan xde lg tp keinginan tu ade la kn

aku rasa camtu sbb kawen ni bkn benda main2
besar risiko yg kiter amek utk kawen nih
yela..sume benda yg kiter buat, sume ade risikonye kn
tp kawen ni risikonye melibatkn ramai org

lebih2 lg bab hati n perasaan ni
susah nk predict kn...
so ikutla saranan kt atas tu..wat solat istikharah byk2
doa supaya Allah temukan jodoh kiter ngan org yg baik2, beriman n dpt bimbing kiter ke jln syurga..aminn

Aku tak mencari seorang jutawan
Aku hanya mencari org yg kaya dengan iman dan ilmu utk bekalan di dunia dan akhirat

5 Sweets:

mUnie UncLe hUsin said...

sy + bab kawen2 ni = takot + xready + kecut perot + gelabah + cuak = bak kata mama "munie x mumaiyyiz lagi"

hahahha...
nak lari jauh2 la dari topik ni..
tapi tetap nk komen..

bila cinta itu datang,
keinginan itu ada,
keperluan itu sudah cukup,
terus2kan lah niat yang baik itu..
kahwin itu pengorbanan..
kahwin itu permulaan ke syurga kan?
huhu..

Miss Wanie said...

kawin permulaan ke syurga...
btol tu munie
tp ati ni tetap takut..huhu
takut panas xsmp ke ptg..

oleh itu,jomla kita buat solat istikharah n mintak petunjuk drp Allah :D

mUnie UncLe hUsin said...

itu la yg terbaek..

peeja said...

sedih plak dgr bile wani dah nak kawen..

Miss Wanie said...

munie: yess...tepat skali

peeja: hoii..ko suke buat spekulasi liar kn..abes jatuh saham i..hahaha