Ok..dlm rancangan "Kletak Kletuk di Dapur Bersama Chef Wani" ari nih, chef nk kasik resepi utk wat trifle
sapa pnh mkn trifle angkat jari kelingking tgn kiri!!!
sedap kalo dimkn time2 pns cam skrg nih..
Bahan2 nyer:
1) 1 tin fruit cocktail
2) 3 cawan susu segar
3) kek gulung @ org kg sy panggil swiss roll..kehkehkeh (perisa tpulang pd selera masing2)
4) 3 sudu besar custard
5) 2 sudu besar gula
6) jeli @ agar2 (slalu sy gune brand nona..perisa pn tpulg la..sy suke rasberi)
Cara buat:
1) Masak susu segar bersama custard n gula smp custard tuh pekat..kna slalu kacau tauu..pastu biarkn sejuk
2) Sementara tggu custard sejuk, potg kek n susun dlm mangkuk (nk lg cntik, gune mangkuk kaca lutsinar)
3) Bkk fruit cocktail...then tuang air dlm tin tuh kt atas kek
4) Custard da sejuk?? haa..amek custard tuh..taruk atas kek td..ratakn yer
5) Susun buah2 td kt ats custard tuh
6) Masak jeli lak..ikut la arahan kt kotak tuh
7) Tuang jeli ke dlm mangkuk
8) Masukkn dlm peti sejuk utk seketika..kasi die sejukkkk dlu
tadaaaa..ni la hasilnyeee
sng jer wat nih..xsmp 30min kot..
tuan2 dan puan2, sile la cuba wat trifle kt umh..jgn malu2
gerenti nk lg dan lg dan lg..hhaha
tuan2 dan puan2, sile la cuba wat trifle kt umh..jgn malu2
gerenti nk lg dan lg dan lg..hhaha
babaiiii
2 Sweets:
Jadi chef la wani! Bukak gerai ke! X3
kang ko la regular customer aku
xde diskaun ye utk kwn2
ahhahaha
Post a Comment