Friday, February 26, 2010

Unsur2 negatif

Salam Maulidur Rasul sume..
ape program ari nih?
ade ke yg gi join perarakan Maulidur Rasul?
bagusla..byk2 kn la selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W

nk buat sesi luahan perasaan sket bleh x?
xkire la bleh ke x...nk buat jugak..hehhe

xde benda pn sbnrnye..cuma lately aku prasan byk unsur2 negatif dlm diri aku
jgn salah phm yer...unsur2 -ve tuh maksudnye cam cpt rasa nk marah, xpuas ati..yg cenggitu la kekdahnye...

mungkin kurgnye kesabaran dlm diri aku nih kot
tp aku xreti nk luahkn perasaan marah tuh
cthnye kn...ari tuh kt opis..mmg bengang giler ngan sorg staff nih
dah mmg salah die (ok aku ngaku aku pn salah jugak..tp kesalahan yg die wat nk suh aku lak tanggung...byk canteekk), tp bleh plak call aku n salahkn aku
pastu cam nk gertak2 n takut2 kn aku..hampehss btol

mmg aku bengang sgt2 tp aku xreti nk express prasaan tuh
then kbtulan keesokan arinye..die lalu tmpt aku
so die jmpa aku jap..ckp psl tuh
tp aku still la cool..even sbnrnye cam byk je benda nk ckp kt die
geram gak ngan diri sndiri..huhu

rasanye aku kna gi kursus cara2 berhadapan ngan org yg 'bermasalah' cam tu
blaja cara2 nk menjawab ngan jawapan yg pedih menusuk ulu ati tp muka menten cool xley blah..haha
woii ex-rumet, dlu ko ckp nk ajar aku cara2 nk jadik garang...
tp xberjaya pn..ko je yg bertambah garang...muahaha

fuhh..lega sket biler meluahkn ape yg terbuku di ati nurani ni..
timer kasih blogku sayanggg...hahah
jomla kiter sama2 menanam pokok...eh bukan...
tanam unsur2 positif dlm diri kiter supaya idup jd lebey gumbira bercahaya bersinar2..kehkehkeh

lupakan mereka yg bermasalah itu
ape yg penting???
kiter hepiiiii...wheee (mcm gedik je buat wheee tuh..haha)

okla...kiter bertemu lg di lain siaran pd waktu yg tidak sama...
daaa~~~

4 Sweets:

AzuanBudakMemandai said...

yup! Muka mesti cool huhuu

Miss Wanie said...

azuan: of cos...harus menten cool 24 jam..haha

peeja said...

bkn aku xnk ajar, ko tuh x abes seminar 'amarah' aku lg, dah give up..jom jmpe, aku ajar!

Miss Wanie said...

peeja: mana x give up..blom pape lg da kna marah..
sudahnye xgaran2 jugak aku..hahah