Monday, October 26, 2009

Skincare Class

Ari sabtu ari tuh, aku n gelprenku, jaa pegi skincare class anjuran Mary Kay..
camne bleh terjebak dlm dunia MK nih?
gini citernyeeee...

aku sbnrnye tgh mencari skincare baru..sbb yg skrg ni mcm xde ape2 kesan pn..
muka aku ni mmg berminyak teruk..kalo ari2 simpan, mmg leh wat goreng ikan
jimat duit..xyah beli minyak masak..
pastu adela masalah2 sampingan lain seperti jerawat2 manja, parut2 jerawat hasil drp kecekapan tgn aku di kala aku kebosanan..hahahahha

aku pn ape lagi..bermula la sesi pencarian dgn bantuan kwn baik aku, incik gugel..
cari punye cari...terjumpa la 1 blog akak cun ni..namanye kak hasni atau lebih mesra ngan panggilan kak has..
makanye kami pn berbalas2 emel..

dala tu..meleret2 plak citernye
secara ringkasnye, MK ni menawarkn free facial utk pengguna2 baru yg berminat nk try produk nih...
xpaham2 lagi?
maksudnye..bleh try dlu la b4 beli produk nih
kang kalo rasa puas ati, bleh la beli

skincare class tu amek masa dlm 2 jam
so masa tu, kitorg diberi penerangan psl produk MK ni..
then diajar cara2 nk cuci muka, pakai mask, toner, moisturizer sume..
pastu ade gak dorg kasi try body scrub n lip mask
lip mask ni mmg best sbb lembut giler bibir pas ditempek ngan mask...rasa cam seksi plak..auuuww~~~
muahhahahaha

last skali, kitorg diajar basic mekap..
part ni mmg best la kn..
aku ni mmg buta kayu sket bab2 mekap ni
slama ni main taram je..haha

ni pengakuan jujur lagi ikhlas drp aku..
kt class ni la 1st time aku pakai mascara ok..hahaha..cam naif je bunyinye
menggigil2 tgn nk pakai..sib baik xtercucuk kt mata je..hehe
tp aku mmg xsuke ar pakai mascara..cam xbest je..
nk cuci pn susah..huhu

overall, this class was sooooooo fun
mmg puas ati sgt2 n insyaAllah aku akan try gune produk nih
nnt korg tgk la cun ke x muka aku..hahahahah
thanks a lot to kak has, kak fiza, kak hasnah n kak...erkk..lupe lak nama sorg lagi..hehe

tgkla 2 keping gmbr make over..kehkehkeh
make over la sgtttt..


kak has, me n jaa...nmpk cun ke x kitorg? hahaha..
dah2..jgn jwb..kang aku kecik ati ngan jwpn sadis korg

tgh khusyuk dgr explanation..nmpk cam glowing je muka kn..hahaha

p/s: kalo korg berminat nk try produk nih, blehla jenguk blog kak has tu..kalo segan, inform je aku..cewaahh...tetiba cam jadik duta plak..hahahah

3 Sweets:

Anonymous said...

allah..mace2...jd kejo la

eD's photography said...

pic xde edit tambahan kan?hahaha...smart2..hehehe

Miss Wanie said...

zana: bese ar..dh free..haha

ed: xde edit2..ni original..fresh dr ladang..hahahah