Wednesday, August 29, 2012

Another lost..Al-Fatihah

26 Ogos 2012......

Pagi ari...tgh syok menikmati tdo...dlm kol 7 lbh gitu
aku dpt call from farah...
conversation was like below:

farah: weh..ko baca x msg apai kt whatsapp (suami fezza)?
me: xbaca..nape? (masa ni aku terpk sumthing happened to her..satu2nye benda yg aku pk adelah die keguguran)
farah: fezza dah meninggal....
me: hahh?? ko biar btol....

then aku trus baca whatsapp...
asben die tulih "fezza dah kembali ke rahmatullah"
dorg eksiden kt highway on the way blk ke KL from Trg
aku speechless...xtau nk percaya ke x..
terasa mcm tgh mimpi
then trus msg mak aku...btau berita tu

xlama pastu..mak aku call
the moment dgr suara mak aku, trus aku menangis
since masa tu aku kt damansara, trus siap2 blk umah pakcik aku
nk tuka baju sbb nk gi melawat jenazah kt Kajang

masa drive blk ke umah pakcik aku tu...mmg aku nangis je..berharap sgt benda tu xbtol
siyes sgt xcaya ngan ape yg jadi
sbbnye the day before tu, kitorg elok je dok msg2 kt whatsapp
yg terkilannye..sbb ari jumaat, die msg aku...tnya ada kt umah x sbb nk dtg beraya
tp masa tu aku dh nk bertolak blk ke KL...so xdptla kami jumpa

last aku jumpa die masa puasa ari tu
sbb kitorg kuar bukak puasa sama2
plan bukak puasa tu pn sbnrnye hampir2 kensel sbb kejap org tu free..org ni x free
tp last2 jadi jugak..syukur..kalo x, mmg xjumpa la die

sapa2 yg dh lama baca blog aku ni..mesti tau sapa fezza tu
die rumet aku kt UTP dlu...4 taun aku rumet ngan die
kitorg kt UTP dulu 9 semester...1st sem je x rumet ngan die sbb awal2 dulu dorg dh siap2 assign kena rumet ngan sapa
tp bilik kitorg sblh2 je...kitorg course sama

pendek kata, kehidupan aku 4 taun stgh kt UTP tu mmg ngan die je
subjek kitorg amek pn mmg sama..xpenah berpisah
bile join silat pn, die jadi partner aku
byk sgt kenangan aku ngan die...8 years of friendship...
kisah suka duka aku...aku share je ngan die
kdg2 dh mcm penasihat peribadi aku...

smp skrg aku rasa mcm tgh mimpi...
last year, aku kehilangan abg tersayang
taun ni, kehilangan bestfriend plak..
Ya Allah...berat dugaanMu..
terasa mcm die masih ada......

die pegi membawa bersama anak dlm kandungannye yg berusia 5 bulan
Allah lebih menyayangi die..
berat dugaan utk suami die..kehilangan 2 insan tersayang dlm sekelip mata

Ya Allah, tempatknlah mereka di kalangan org2 yg beriman...cucurilah rahmatMu ke atas mereka
semoga roh mereka aman di sana...Al-Fatihah

you will be missed, bebeh....sooo much

p/s: janji Allah itu pasti..takkan lambat atau cepat walau sesaat pn.....

4 Sweets:

Anonymous said...

Al-Fatihah...

Kelasi Moon said...

innalillah... ni fezza yang keje kat Masterskill tu ek?

Miss Wanie said...

Aah..knal ke?kelasi moon ni sape?

Miss Wanie said...
This comment has been removed by the author.